Огнян Дебелаков, който причини тежката катастрофа с две жертви в края на септември на булевард „Марица – Юг”, отново се изправи пред съда. Макар 19-годишният пловдивчанин и прокуратурата да нямат претенции относно присъдата, постановена от Окръжен съд, казусът е отнесен до компетен[ията на Апелативен съд.

Припомняме, че Огнян Дебелаков получи 7 години лишаване от свобода. Той /е признат за виновен за това, че в пияно състояние и под въздействието на наркотични вещества е причинил катастрофа с двама загинали. Трети пътник в колата е получил средна телесна повреда. По време на инцидента Дебелаков не е притежавал книжка, нито е посещавал курсове за правоспособност.

През юли близките на двете жертви са подали жалби до въззивната инстанция относно размера на наказанието. Оказва се обаче, че месец по-късно Милко Александров и Румен Илиев са подали молба за оттегляне на жалбите си.

Днес бащите на двете жертви не се появиха в съдебна зала, както и техните адвокати. Ход на процеса не бе даден, присъдата също не бе потвърдена. Причината се оказа процесуално нарушение, свързано с молбите за оттегляне на жалбите. В тях не е вписано официално желанието на частните обвинители, че желаят да оттеглят жалбите си. Според магистратите няма доказателства, че двамата родители знаят за заседанието, както и за депозираните молби и жалби.

Ясно и категорично, те самостоятелно трябва да приложат становището за спиране на процеса.

Така делото бе отложено за нова дата през октомври.Тогава ще стане ясно дали първоинстанционната присъда ще влезе в сила.  

Междувременно наш репортер научи, че бащата на Огнян – Митко Дебелаков, е със снета наказателна отговорност.

Дебелаков-старши закупил колата ковчег срещу бартер. Мъжът работил в автоморга. Там харесал колата и решил да я закупи, тъй като синът му много я харесвал. Колата струвала 1400 лева и Митко платил първоначална вноска за нея от 200 лева. След сделката Дебелаков-младши подкарал колата към дома си, въпреки че не притежавал шофьорска книжка. Според свидетели по делото, Огнян често карал колата, дори в злополучния ден бил автомобила на автомивка.

Митко Дебелаков прекарал 3 месеца в ареста, след което освободен. Мъжът в момента работи в автоморга.

Огнян, който пиян и надрусан уби двама души в Пловдив, получи наказанието си19-годишният мъж се призна за виновни за мелето, при което загинаха момчета на 19 и 16 години