Огнян, който пиян и надрусан уби двама души в Пловдив, получи наказанието си

19-годишният мъж се призна за виновни за мелето, при което загинаха момчета на 19 и 16 години

Пловдив
20.05.2020 11:35 7986 7
Огнян, който пиян и надрусан уби двама души в Пловдив, получи наказанието си

Окръжен съд наказа Огнян Дебелаков, подсъдим за тежката катастрофа с две жертви, станала в края на септември на булевард „Марица – Юг”.  19-годишният мъж се призна за виновни за мелето, при което загинаха момчета на 19 и 16 години, а зад волана на колата – ковчег бе именно Огнян – пиян, без книжка и дрогиран. Делото протече по реда на съкратеното следствие. 

Само за часове, Дебелаков получиха присъди. Огнян Дебелаков получи 7 години лишаване от свобода. Той е признат за виновен за това, че в пияно състояние и под въздействието на наркотични вещества е причинил катастрофа с двама загинали. Трети пътник в колата е получул средна телесна повреда. По време на инцидента Дебелаков не е притежавал книжка, нито е посещавал курсове за правоспособност.

Митко Дебелаков - бащата на Огнян, обаче не застана пред магистратите, макар да е обвинен, че е предоставил автомобила си на пияния му син. Все още не е ясна причината за това обстоятелство.

Дебелаков - старши е закупил колата - ковчег срещу бартер. Мъжът е работил в автоморга. Там е харесал колата и е решил да я закупи, тъй като синът му много я харесвал. Колата струвала 1 400 лева и Митко платил първоначална вноска за нея от 200 лева. След сделката Дебелаков младши подкарал колата към дома си, въпреки че не притежавал шофьорска книжка. Според свидетели по делото, Огнян често е карал колата, дори в злополучния ден е завел автомобила на автомивка.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Баща и син Дебелакови признаха вина, съдът върна делото на прокурора

Как се стигна до трагичния инцидент? 

Четирите момчета били на сватба в Столипиново на 28 септември . Пили водка и ракия. Посред нощ решили да отидат за цигари.

Огнян Дебелаков, Жоро Илиев, Петър Илиев и 16-годишният Джанай се качили в колата "Опел Корса" и потеглили. Според показанията на един от оцелелите – Жоро Илиев, Огнян карал изключително бързо. Той видял как стрелката на километража показва 150 километра в час. След това колата започнала да занася и  се ударил последователно в три броя метални колчета и метален стълб със скорост 112 км/ч. и спрял.  Четиримата изхвърчали извън автомобила. 

Жоро Илиев и Дебелаков паднали в средата на пътното платно, близо до стълба лежал Петър. 16-годишният Джанай паднал в коритото на река Марица, до върба, намираща се под изкривения стълб, където на следващия ден бил открит.

Кръвната проба на шофьора показала 1,55 промила, както и наличието на наркотични вещества - марихуана.

Загиналите в мелето в Пловдив цяла вечер купонясвали на ромска сватба, виновният водач се подобрява

 

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
7 Коментара
Сортирай по
коментар

НАЙ-НЕГРАМОТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ 13:04, 21.05.2020

вие сте срам за журналистиката. Не може да изкарате 2 реда без някакви фрапантни грешки! Вашите статии да не ги пишат хора от обкръжението на обвиняемите? НЕ Е СРАМНО ДА СИ ПРОВЕРИТЕ ТЕКСТА ПРЕДИ ДА ГО КАЧИТЕ

Oтговора0
коментар

Мехмед 13:35, 21.05.2020

Смъртна присъда или доживотен затвор е справидливото отсъждане.Пак лайнарски решения са взети.Дано го срещнат след седем години на пътя боклуците.

Oтговора0
коментар

Аз 11:56, 20.05.2020

Евала на Темида! 7 години!?! Явно наистина няма да видим мангал осъден на доживотен

Oтговора0
коментар

Хитлер 12:25, 20.05.2020

На сапууууууунннн

Oтговора0
коментар

Т. Ч. 12:46, 20.05.2020

Пожелавам на това проклето куче на исляма прокурор Георги Пенев да умира в адски мъки от рак. Да се гърчи гнусното копеле а дъщеря му хубавата Елена Пенева да работи за аверчето му ВАНКО 1 и да и скъсат котето само такива черни мамби като подсъдимия.

Oтговора0
коментар

Жан 14:00, 20.05.2020

да излезне след 4 и да започва по-бързо да шофира в махалата..

Oтговора0
коментар

Ехххх 14:17, 20.05.2020

Иво,Иво. То бива да си тъпа ама ти минаваш всички граници. Всеки път хората ти намират грешките ама сега са "очевидни" вземи сложи край на кариерата си или се гръмни.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина