Модерна оранжерия за производство на канабис беше разкрита в Разград, при специализирана операция, извършена на 24 февруари. 

Криминалисти от ОДМВР-Разград и колегите им от РУ са претърсили района на бивш завод в града. Те са открили професионално изградена оранжерия за марихуана, която се намира под действаща спортна зала. 

Установено е, че високотехнологичното оборудване, гарантиращо условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина.

В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха „стока“, подготвена за пласиране. Според събраните данни, част от произведеното се изнасяла в чужбина, а друга – се предлагала за улична търговия в региона, предаде МВР.

Установена е пет-членна организирана престъпна група, която е отговорна за производството и разпространението на дрогата. Задържани са трима мъже от Разград на възраст 38, 31 и 23 г., 32-годишен от село Казашко и 34-годишен от Сливен. Всички са криминално проявени.

При претърсване на домовете и колите им са намерени самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет, револвер, 5000 лв., електронна везна, семена, гриндер /мелничка за мелене на марихуана/, компютри и флашки, както и 10,2 грама канабис в различни опаковки.

Работата по разследването и документирането на престъпната дейност на задържаните продължава.