Млада жена е в тежко състояние в габровската болница, след като е била зверски пребита в последния ден от 2020 г. в жилище в града.

На 31 декември в 19:00 часа в РУ-Габрово е получено съобщение от дежурния лекар в Центъра за спешна медицинска помощ - Габрово, че около 13:30 часа същия ден техен екип е посетил адрес на ул. "Ангел Кънчев", където е установена 21-годишна жена в безсъзнание, съобщават от ОДМВР.

Жената е откарана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където при извършения скенер са установени множество хематоми и кръвоизлив в мозъка, в резултат на нанесен побой. В последствие жената е изпаднала в кома и до момента е с опасност за живота, уточняват от полицията.

В следствие на извършените процесуално-следствени действия криминалисти са задържали двама младежи /на 18 г. и 22 г./ и жена на 34 години, и тримата от Габрово, които са съпричастни към извършеното деяние. Работата по случая продължава. В РУ-Габрово е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.1 от Наказателния кодекс.