28-годишна русенка е поредната жертва на телефонни измамници, след като дала 22 000 лева на престъпниците, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

Жената била подлъгана чрез познатата схема за подпомагане на органите на реда при залавяне на телефонни измамници. 

Тя била потърсена по телефона от мъж, който отправил заплахи към нея и близките й. По-късно последвало ново обаждане от друг, който й се представил за полицай. Той обяснил, че се провежда операция по задържането на измамници.

Мъжът я уверил, че хората, които я заплашват, ще бъдат арестувани. Жената трябвало да съдейства, като даде всички пари, които има в дома си, а след приключване на полицейската операция, щели да й ги върнат.

Русенката била инструктирана да сложи сумата от 22 000 лева и лични документи в чанта, която оставила до стълбите на църква в Русе.

По случая се води разследване.

Според отчета на областната дирекция на МВР през миналата година в Русенско са били извършени 40 телефонни измами за 354 755 лева. В резултат на активните действия на полицията са предотвратени щети от този вид престъпление за около 120 000 лева и за повече от 11 000 евро, включително и на чужденци от съседни държави.