Алкохолният бос Миню Стайков не успя да излезе на свобода. Апелативният спецсъд отказа да потвърди решението на първоинстанционния съд, който пусна бизнесмена срещу 500 хил. лева гаранция.

Според магистрати срещу Стайков има доказателства, че е съпричастен към трите престъпления, за които е обвинен. Спецпрокуратурата сочи бизнесмена за лидер на престъпна група за данъчни престъпления и незаконно държане на цигари. Освен това обвиненията срещу Стайков са за присвояване на 925 хил. лв. на неследващ се данъчен кредит и укрити данъци за 79 хил. лева. 

Магистратите бяха категорични, че ако алкохолният бос излезе на свобода, може да извърши престъпления. Освен това те подчертаха, че повечето от разпитаните свидетели по делото са негови подчинени във фирмите, които той управлява. Според Апелативния спецсъд тежестта на обвиненията не може да бъде смекчена заради здравословното състояние на Стайков. 

По делото има данни, че обвиняемият страда от мозъчно-съдова болест. Заради това съдът разпореди на директора на затворническата болница в София Стайков да бъде преместен в отделението по неврохирургия на МВР-болница. От здравното заведение обаче са дали становище, че в момента бизнесменът е в добро състояние.

Един от адвокатите на Стайков Станислав Коев обаче каза, клиентът му е във видимо тежко състояние и има намерение да съди държавата за това, че до момента не му е оказана медицинска помощ. 

Заедно със Стайков зад решетките остава и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров. Мъжът е обвинен като член на престъпната група на бизнесмена и за държане на 506 000 кутии цигари без бандерол в бивша мандра край Карнобат.