Алкохолният бос Миню Стайков се появи в инвалидна количка за днешното заседание на Специализирания съд, който трябва да реши дали да го пусне от ареста проблеми със здравето. На влизане бизнесменът заяви, че идва от затворническата болница.  

Съдия Мария Кавракова  реши заседанието да се проведе при закрити врати,за което настоя адвокат Станислав Коев, един от защитниците на Стайков.

Той изтъкна като мотив, че ще се гледат медицински справки за здравословното състояние на собственика на „Винпром Карнобат”, които да разкрият интимни подробности от живота му. Прокуратурата възрази, но съдът все пак взе решение мярката да се гледа при закрити врати.

Стайков беше задържан на 5 септември 2018 година, а обвиненията срещу него са, че е ръководел организирана престъпна група за производство и разпространение на контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари. В края на миналата година адвокатите на Стайков опитаха да му осигурят по-лека мярка за неотклонение с аргумента, че здравословното му състояние се е влошило значително.

Още тогава той се яви с инвалидна количка в съда. Магистратите обаче отказаха да го пуснат под домашен арест.