Измина почти месец след зрелищната катастрофа в пловдивското село Шишманци, която като по чудо се размина без сериозно пострадали, но действия по обезопасяване на участъка все още няма.

Припомняме, че на 17 април БМВ се блъсна в паркирала кола, след което се вряза в къща. Водачът на БМВ-то е на 25 години, а тестът му с дрегер показа над 2,5 промила алкохол в кръвта. Срещу него има образувано бързо производство.

В деня след инцидента, жители на селото разказаха пред TrafficNews, че във всички къщи по улицата живеят семейства с по две деца, които ежедневно карат колелета и играят на това място.

Истинско чудо е, че във въпросната вечер, времето беше лошо и не е имало никой по улицата. Пътят е асфалтиран преди малко повече от година и от тогава често се използва като състезателна писта от младежи с мощни автомобили.

БМВ блъсна с бясна скорост паркирала кола и се заби в къща край ПловдивЖителите на Шишманци събират подписка за поставяне на легнал полицай

„От момента на асфалтиране на околовръстния път сме направили подписка за поставяне на легнал полицай точно заради такива несъобразителни шофьори. Преминаването на автомобили с висока скорост при нас е ежедневие. Такъв вид изкуствена неравност обаче все още няма. Трябва ли да се случи най-лошото, за да се предприемат някакви мерки? След катастрофата получихме уверение, че трасето ще бъде обезопасено с легнали полицаи. Такива обаче все още няма”, споделиха местните.

От TrafficNews се свързахме и с кмета на Шишманци - Александър Атанасов, който ни увери, че процедурана по поставяне на легнали полицаи е вече стартирана и са изготвени всички необходими документи, които са съгласувани с полицията и общината. В селото ще бъдат поставени три броя легнали полицаи, като има идея и за още един брой, на по-късен етап. Кметът се надява това да се случи максимум до един месец.