Катастрофа заради несъобразена скорост в пловдивското село Шишманци по чудо не взе жертви. БМВ се блъсна в паркирала кола, след което се вряза в къща.

„Във всички къщи по улицата живеят семейства с по две деца, които ежедневно карат колелета и играят на това място. Добре че времето беше лошо и децата си бяха у дома, иначе не ни се мисли какво можеше да стане”, разказаха пред TrafficNews жители на селото.

Те обясниха, че инцидентът е станал на околовръстния път на Шишманци. Пътят е асфалтиран преди малко повече от година и от тогава често се използва като състезателна писта от младежи с мощни автомобили. Вчера поредният шофьор е натискал газта по шосето, което е било мокро след падналия дъжд. Той обаче не е успял да овладее колата и е катастрофирал.

„От момента на асфалтиране на околовръстния път сме направили подписка за поставяне на легнал полицай точно заради такива несъобразителни шофьори. Преминаването на автомобили с висока скорост при нас е ежедневие. Такъв вид изкуствена неравност обаче все още няма. Трябва ли да се случи най-лошото, за да се предприемат някакви мерки”, питат местните.