Футболни фенове отнесоха сериозна глоба и забрана да посещават футболни мачове заради меле в Пловдив. Боят е станал след последния съдийски сигнал на срещата Локомотив-Левски.

Минути след 23 часа на 16 септември екип на Пето районно забелязал масов бой до сградата на районното кметство в Тракия.  В екшъна участвали над 10 човека, които ужесточено си раздавали юмруци и ритници. Виждайки униформените част от тях се разбягали, но двама са били уловени и закопчани с белезници.  

Запалянковците са били отведени в близкото районно, а срещу тях е образувано производство за хулиганство по време на спортна среща.

Ден след мелето двамата мъже се изправили пред Районния съд. По време на заседанието станало ясно, че въпросните господа дори не са присъствали на футболната среща, а са чакали жертвите си с боксове и метални палки до стадиона.

Единият от побойниците разказал пред съда, че не е участвал в боя, а само е бил там. Той помолил магистратите за минимално наказание, тъй като работи, грижел се за детето си, нямал други подобни прояви и съжалява за станалото си.

Съдът обаче го намерил за виновен за деянието, което е извършено с умисъл и със забранени средства – бокс и метална палка. Хулиганът бил санкциониран с 1000 лева глоба и една година лишаване от правото да посещава футболни срещи.

Що се отнася до втория побойник, той признал всичко и съжалявал, че се е стигнало до тук. Оказва се обаче, че това не е първата му проява – футболно хулиганство. Именно поради тази причина и факта, че действията му са били умишлени, магистратите му отредили три години лишаване от правото да посещава мачове и глоба от 1000 лева.