Четири тела с огнестрелни рани са открити в дома на Красимир Каменов – Къро в ЮАР, съобщи местната медиа Timeslive. Според изданието масовата стрелба е извършена тази сутрин в престижното предградие на Кейптаун Констанция.

 „Около 8.20 сутринта бяха открити телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход“, каза говорителят на полицията в провинцията полковник Андре Траут. 

„Полицията беше извикана на местопрестъплението, след като са открити труповете. Мотивите за убийствата все още не са установени, като детективите работят усилено в търсене на улики”, съобщават местните власти.

По първоначална информация при атака на къщата са загинали Красимир Каменов – Къро, съпругата му, икономката и охраната му. 

По информация на Нова телевизия децата му са били на училище и са живи и здрави

Бизнесменът Красимир Каменов, по прякор Къро, беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Той е обвиняем в подбудителството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал „Лозенец“ миналата година.

Коментар за убийството направиха от българското посолството в Република Южна Африка, като засега официална информация от Външно няма.

"Предоставили сме цялата налична информация, която имаме за Красимир Каменов, на българското външно министерство, нямаме право да коментираме повече по случая", заявиха от посолството.

Посолството ни в РЮА: Дали сме цялата информация по случая с Красимир Каменов на МВнР

Коментар за убийството направи и главният прокурор Иван Гешев:

Гешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години. Дали не е така?