Обвиненият в убийството на 28-годишната Фанка от Пъдарско - Александър Пашов е вадил нож пред работата й. Това разказва зетят на жертвата. Двамата били разделени от година, но нямат официален развод.  Децата били гледани в дома на мъжа от майка му. Най-вероятно те ще останат там, като съдействие ще им окажат и социалните.  Както TrafficNews.bg съобщи основният мотив за жестокото престъпление е ревност.

Образувано е досъдебно производство срещу единствения заподозрян към момента – съпругът ѝ.

Колежка на убитата жена разказа, че нейната раница и обувки са намерени захвърлени в кладенец. Зетът . На този фон кметът на селото Мария Петкова заяви, че жертвата не е подавала оплаквания.

„Вероятният мотив за извършване на престъплението ревност“, заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христова пред БТВ.

Наблюдаващият прокурор Димитър Молев допълни, че към момента няма данни да има съучастник и че в полицията не са постъпвали сигнали от убитата жена.

Съпругът ѝ е съдействал за разследването.

 „Именно това, че са били разделени от повече от година, а и с оглед дадените от него данни в тази насока можем да излъчим мотива за извършване на тежкото криминално престъпление, а именно ревност.  За престъплението по закон е предвидено наказание – лишаване от свобода между 10 и 20 години”. “, каза Димитър Молев.

В сряда Окръжна прокуратура – Пловдив ще внесе искане за вземане на най-тежка мярка спрямо обвиняемия.