Зловещата история от Германия става все по-заплетена. Преди дни полицията намери 5 тела, убити с арбалет на две различни локации - три в баварския град Пасау и още две в апартамент в град Витинген. Труповете бяха на един мъж и четири жени. Оръжието, с което са убити - арбалет.

По-късно се оказа, че не става дума за убийства, а за самоубийства и тук историята става все по-заплетена. Според разследващите мъжът е бил водач на култ към средновековния фолклор и третирал жените около себе си като робини, твърдят различни доклади.

Мъжът се казва Торстен и явно е контролирал жените и се държал като потисник. Тялото на 53-годишният мъж беше намерено в легло в хотелска стая. До него бил трупът и на една от жените. Двамата се държали за ръце. Другото тяло било намерено на пода. Ден по-късно двете тела, на другите две жени, са намерени в апартамент на 650 км от хотела. Всички трупове били убити с арбалет.

Властите започнали разследване. Оказало се, че 53-годишният Торстен ръководил малък култ, в който членували четирите жени. Използвал срещу тях насилие и психически тормоз, предават местни медии, цитирани от BBC.

Според разследващите става въпрос за секс култ, който се фокусирал върху начина на живот в Средновековието, съобщи RTL. Медията е говорила и с двойка, която твърди, че 19-годишната им дъщеря може би също е била убита от същия мъж. Момичето попаднало под "чаровното въздействие" на Торстен и прекъснало всякакъв контакт с тях.

Двамата се срещнали на курс по бойни изкуства. Малко след това 19-годишното момиче изпаднало в депресия и станало доста дръпнато. Родителите й споделят, че тийнейджърката боядисала косата си в черно и се изнесла от дома си. Всичко станало много бързо - за около 6 седмици.

Властите обаче не намерили арбалет на местопрестъплението. Въпреки това версията Торстен да е убиецът не се изключва към момента.