История за системно насилие. 47-годишният Орлин Гигов беше задържан, след като нанесе побой над украинска гражданка. Той е с повдигнати обвинения за упражненото насилие и е с постоянна мярка задържане под стража. Мъжът е бивш шофьор в МВР болница. След публикации на сайта OFFNews се оказа, че това не е първата жертва на Гигов. Жена, подала сигнал в полицията за домашно насилие срещу него, разказа това пред Нова телевизия.

„Бях на гости на Орлин Гигов на Бъдни вечер през 2020 година. Една Бъдни вечер, която никога няма да забравя. Покани ме в апартамента му в „Младост”. Там имаше една наполовина пълна туба с ракия. Малко си спомням от тази вечер, защото съм изпаднала в несвяст. Той започна да ме удря и да ми крещи „Спокойно. Знам как да те бия, за да не ти личи”. На сутринта се събудих и отидох в „Пирогов”, където двама униформени на входа предложиха да подам жалба”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшата Мила Пейкова.

По думите ѝ тя завела дело за  средна телесна повреда, което все още тече. Пейкова твърди, че преди този случай двамата били във връзка две години.  

„Той ми посегна веднъж. Счупи ми носа, но тогава не подадох жалба. Тогава сгреших. Мислех, че това ще е единичен случай”, посочва тя.