Окръжен съд-Видин потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа, който преби и острига косата на 22-годишна жена, съобщиха от съда. Тричленен състав на Окръжния съд във Видин потвърди определението на по-долната инстанция като обосновано и законосъобразно.

Обвиняемия Р.А.Р е привлечен като обвиняем заради това, че е нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото, и остригал косата ѝ с ножица. Мъжът не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие като му е било и забранено да я доближава на разстояние по-малко от 100 метра.

Окръжният съд във Видин е приел, че преценката на първоинстанционния съд е правилна и събраните доказателства са достатъчни. Обосновано и законосъобразно е заключението за опасност от извършването на ново престъпление от обвиняемия, както и че може да се укрие.

Определението на Окръжен съд-Видин е окончателно и не подлежи на обжалване, пише БТА.

Във Видин тази седмица беше организиран втори протест срещу насилието.. Демонстрацията беше продължение на протеста от миналата седмица, където хората изразиха подкрепата си за момичето, жертва на насилие в Стара Загора.