Мъж бе осъден на административна санкция лишаване от книжка за 2 години, както и на глоба от 2000 лева, след отказ от проба за алкохол. Той е бил задържан в Трето районно след свада между него и жена на пътя.

Екшънът се разиграл на бензиностанция на „Рогошко шосе” около 8:00 часа сутринта. Пловдивчанинът спрял на обекта, където е била и дамата. Между двамата възникнал скандал, като в един момент мъжът налетял на бой. Той посегнал на жената, както и на мъжа й.

Наложило се да бъде повикана полиция. На място униформените предотвратили свадата. Те установили самоличността на побойника, като същият се оказало, че е с изтекла книжка още през 2013 година.

Мъжът оспорил факта, че е шофирал, но полицаите прегледали записите от камерите на бензиностанцията. На кадрите ясно се вижда, че от шофьорската врата слиза именно агресивният мъж.

Той бил отведен в Трето районно. Там вече били мъжът и жената, нападнати от пловдивчанина. Последният бил поканен да даде проба за алкохол, но той отказал. Отказ е направил и за кръвен тест в болница.

Пловдивчанинът останал 24 часа в ареста, като срещу него е било повдигнато обвинение. Освен това спрямо него е съставен акт. След месец му е било връчено и наказателното постановление, според което мъжът остава 2 години без книжка и ще плати глоба от 2 бона.

Преди дни той се е изправил пред съда с искане наказанието да бъде отменено. Според пловдивчанина наказателното производство е незаконно.

Не на такова мнение обаче са били магистратите, които не са уважили щенията му.