Андрей Димитров, който е обвинен за това, че преди година на междуселски път, по непредпазливост причини смъртта на велосипедиста Спас Златков, се изправи пред Окръжен съд Пловдив.

Инцидентът е станал на 16 октомври 2021, като при управление на автомобил от  пловдивското село Найден Герово към Драгомир обвиняемият Андрей Димитров по непредпазливост е причинил смъртта на Спас Златков, който е от пазарджишкото село Тополи. След деянието Димитров е направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на пострадалия.

Така Окръжн съд-Пловдив трябваше да разгледа днес дело срещу виновния водач, но ход на разпоредителното заседание не беше даден. Причина за това бяха доста нередности по молбите за конституирането на малолетните внуците на загиналия, както и това, че не беше призована по делото една от пострадалите дъщери на починалия- Недялка Златкова. Така държавното обвинение изиска от съда да не бъде даден ход на делото, докато не се изясни всичко по представените молби и не се призове пострадалата Здравкова. Към неговото становище се присъединиха адвокатът на две от пострадалите- Георги Ненков, както и защитата на обвиняемият адвокат Стефан Левашки.

Така съдът от своя страна прецени, че ход на делото не би следвало да бъде даден и го отложи за друга дата, за да може защитата Георги Ненков да коригира нередностите по въпросните молби.