Арести след масов бой между две враждуващи фамилии в Девин. На 22 март се поражда напрежение между Бадеви и Кирови. Причната са публикации в социалните мрежи - във Фейсбук и в ТикТок. Стига се до сблъсъци, а в момента осем души са в ареста.

В този момент по улиците на града тече и акция срещу битова престъпност.

„Напрежението идва от фамилия Кирови, те създават проблема. Фамилия Бадеви искат нашето семейство да се махне оттук. Те са от Пещера. За мен е виновен кметът. Дали са им адрес за регистрация, но нямат настанителна заповед. Тук са си местни, коренните жители. Как толкова бързо хора от Пещера идва да живеят тук? Ние преди това проблеми нямахме. Ние никога не сме буйствали така, не сме агресивни.“, обясни представител на фамилия Бадеви.

„Те бяха агресивни срещу нас, ние сме 180 човека и ако тръгнем, може да се стигне и до убийство. Полицията бързо е пристигнала. Имало е някакви живи включвания във Фейсбук“, обясни друг мъж.

Масов бой с мачете в Девин, арестуваха осем душиСкарали са се два рода

„Пред няколко години пак имаше такъв случай, стигна се до бой. Това ще продължи, докато тези хора не се махнат. Те нямат настанителна заповед. Ще търсим кмета, ако трябва ще отидем и до Областната управа. Искаме тези хора да бъдат изселени. Ние сме културни хора – родопски хора. Сега те обучават нашите деца да станат агресивни“, коментира първият мъж.

Хората от Бадеви са събрали 180 лични карти и искат да направят някаква подписка за изселването на Кирови, пише bTV.

Местните отрекоха възможността документите им да са събрани за предстоящите избори.

„Искаме Кирови да изчезнат оттук, не искаме побоища, а културно да си живеем в Родопите“, казаха още представители на Бадеви.

От прокуратурата е повдигнато вече досъдебно производство, от полицията не пожелаха да коментират случая, но казаха, че са взети мерки.