Маскиран мъж нападна с пистолет в ръка банков клон в столичния квартал "Сухата река" навръх празника на полицията, който е на Архангеловден.  Бандитът заплашил служителката на касата, която му дала наличните пари, които били около хиляда лева и после избягал. За дръзкото нападание разказа главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на тържествената церемония.

Обирът е бил заснет от камерите, а целият район около трезора в "Сухата река" е блокиран от полицейски екипи, които издирват обирджията. 

 „Колегите работят, още е малко информацията, която постъпва. Хубавото е, че няма пострадали, служителката не е пострадала, няма произведени изстрели. Нямало е насилие, освен заплахата, която е била, така че в момента дори не мога още да кажа какво е взето като пари“, посочи пък вътрешният министър Младен Маринов.

Това е поредното дръзко нападение на въоръжени грабители. TrafficNews разказа за неуспешния опит за обир на бензиностанция на "Ботевградско шосе" в един часа след полунощ срещу 7 ноември. Тогава отново мъж с маса опря пистолет в челото на касиерката, но та вече беше успяла да натисне паник ботуна. 

След като разбрал, че сигнализацията е задействана, бандитът избягал. Той все още не е открит. Седмица по-рано двама маскирани разбиха магазин за бяла техника и задигнаха пет бона от касата. Това престъпление също не е разкрито. 

На 5 октомври трима души обраха банков клон в хипермаркет на столичния булевард „Европа” , задигайки чувалче с близо 180 бона. Впоследствие полицията залови само организатора на удара, у когото бяха намерени близо 60 000 лева. Двамата му съучастници, които избягаха с останалата част от парите, още се издирват.

Храбра касиерка отказа въоръжен бандит от обир на бензиностанция в СофияКазала му, че вече е натиснала паник бутона