Маринела Арабаджиева остава в ареста. Това реши специализирания наказателен съд. Арабаджиева бе върната от Испания вчера следобед.

Тя е обвинена за участие в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Защитата на Маринела адвокат Ина Лулчева поиска мярка “домашен арест” за подзащитната си. Освен това Лулчева пожела и делото да бъде гледано при закрити врати и да не бъдат допускани медии, тъй като в него ще се изнесат данни за здравословното състояние на Арабаджиева. Съдът обаче отказа, а такива данни в последствие не се представиха, тъй като Маринела не искала да бъдат разпространявани от журналисти.

От прокуратурата бяха категорични, че ако Арабаджиева бъде пусната от ареста би могла да упражни натсик над свидетели, тъй като когато е била заловена в Испания - в имението на Жоро Шопа са намерени телефони, в които имало списъци с имена и снимки на свидетели по делото.

От прокуратурата подчертаха и че Маринела и нейният съпруг разполагат с голямо количество средства извън България и биха могли да ги изпозлват и за укриване.

Пред съда Арабаджиева заяви, че тя и съпругът и не са били призовани по делото и не са правили опити да се укриват, иначе щели да се явяват.

“За първи път съм в такава институция. Надявам се да се докаже невинността ми. На мен и на моя съпруг. Невинна съм. Не съм се укривала. Минахме през целия ад на екстрадицията”, допълни бизесдамата пред спецмагистратите. Арабаджиева беше категорична и че няма да напусне страната ни, ако бъде пусната на свобода, защото все пак има 4 деца и петима внуци. Обвиняемата изтъкна и колко много е постигнала професионално, изграждайки хотел Маринела в Сoфия.

Спецпрокуратурата поиска задържането под стража на Маринела АрабаджиеваТя беше екстрадирана вчера следобед от Испания