13-годишна два пъти избяга от дома си, за да заживее при възлюбения си. Любовната сага продължила почти две години, а 17-годишният младеж два пъти се изправял пред съда. Момичето живеело в Карлово със своята баба. Майка ѝ била на гурбет в Германия, поради което грижи за трите ѝ деца полагали нейните родители.

През лятото на 2018-та година момичето се запознало със 17-годишния младеж. С течение на времето двамата започнали да излизат заедно, а между тях се зародили чувства. Така в началото на месец август момичето избягало от вкъщи, за да заживее с любимия си в село Розино. 

Същата вечер момчето запознало своята майка с избраницата си и заявило намерението си да се „ожени” за нея. Жената се възпротивила, след като разбрала на каква възраст е бъдещата булка. Същата вечер тя спала в стаята на майката. На следващия ден двамата се срещнали с приятели в село Розино. През това време бабата на момичето я намерила и разговаряла с нея, като изразила несъгласието си с решението ѝ. Детето обаче отказало да се прибере вкъщи.

Вечерта тя отново била настанена в стаята на бъдещата „свекърва”. Двамата влюбени обаче я изчакали да заспи, след което 13-годишната легнала при своя възлюбен. На следващата сутрин майката видяла следите от кръв по чаршафа и разбрала, че двамата са имали полов контакт.

Междувременно в домът на нейната баба в Карлово бил посетен от служители на ЦОП. Тъй като момичето имало проблеми в училище, майката била слючила договор с институцията, за да получава тя подкрепа от психолог. Детето обаче не се явявало на срещите и с него, поради което се налагало специалистите да я посещават в дома ѝ. Именно поредната пропусната среща ги отвела в жилището в Карлово. Така те разбрали, че от два дни насам то съжителства със 17-годишен в село Розино. За случая били уведомени социалните, които посетили селото и разговаряли с двамата. Разбрали, че вече са имали полови контакти. Въпреки предупрежденията обаче двамата отказали да прекратят връзката си.

Случаят бил докладван на началника отдел „Закрила на детето”, който провел среща с всички страни по казуса. По време на нея било решено момичето да се върне да живее при баба си. Три дни по-късно социалните извършили проверка. Оказало се, че момичето отново се е върнало в село Розино. Впоследствие то било настанено в кризисен център. За случая била сезирана и Районна прокуратура –Карлово.  

В крайна сметка, съдът наложил на младежа наказание „пробация”. Още преди да приключи наказателното производство, малолетната била освободена от кризисния център за деца, станали жертва на насилие.

На 6 септември 2019-та година тя отново отишла в дома му. Младият мъж обаче отсъствал. Посрещнал я неговият втори баща, който ѝ обяснил, че не е съгласен тя да остава в дома му. Въпреки това девойката останала и изчакала възлюбения си. Двамата заживели заедно, като консумирали връзката си.

Месец по-късно майката на момичето подала сигнал в полицията. В Розино пристигнали униформени, които отвели детето и го върнали на баба му и дядо му. По това време момичето вече било на 14 години.

Така младежът отново станал клиент на Темида. Преди дни вече пълнолетният млад мъж се изправил пред Карловския районен съд. Прокуратурата поискала момчето да бъде освободено от наказателна отговорност, като му бъде наложена административна санкция. В съдебната зала се явили родителите, бабата и дядото, които били призовани като свидетели. Към материалите по делото били приобщени обясненията на двамата младежи, социалният доклад, два предупредителни протокора и съдебно-психиатрична експертиза.

Магистратите взели предвид добрите характеристични данни на младежа, факта, че е признал вината си и е изразил критичност към стореното от него. Предвид тези обстоятелства, му била наложена минималната глоба, предвидена в закона - 1 000 лв. Освен това, той ще трябва за заплати разноските по експертизата, в размер 185 лв. 

Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския окръжен съд.