Любомир застрелял Красимира пред погледа на едно от децата, научи TrafficNews. След стрелбата той преместил тялото на 21- годишната майка, както и оръжието на престъплението. Веднага след това компрометирал видеоохранителната система на дома й.

Припомняме, че Красимира  бе открита мъртва в село Бегово на 11 септември. Съпругът на 21- годишната майка - Любомир Петров бе задържан на 18 септември. Първоначалната версия бе, че младата жена сама е сложила край на живота си с ловна пушка. В последствие обаче разследващите са установили множество несъответствия между показанията, дадени от Петров и фактическата обстановка. Семейството е имало две невръстни деца. Красимира и Любомир живеели заедно от няколко години, но напоследък отношенията между двамата били изострени. Според близки на двойката седмица преди трагедията, двамата се били разделили. 

В последствие спрямо Любомир бе повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост. Сега обаче са налице нови доказателства, че 20-годишният мъж хладнокръвно и умишлено е убил майката на децата му. Той е привлечен по нови обвинения, а именно за престъпление по член 116 от НК. Оказва се, че според разследващите се касае за жестокост при отнемане на живота на жената, тъй като има доказателства за системно домашно насили от страна на 20-годишния мъж към половинката му.

Нови обвинения за Любомир, обвинен в убийството на Красимира край Пловдив! Действал умишлено и жестоко

Оказва се, че точно след убийството, Любомир е заличил и следите си по пушката. Той е избърсал и преместил. По време на разследването обаче, по кутията със сачмите са намерени негови следи, както и такива от майка му и самата Красимира.

Прегледани били видео камерите в съседство на имота на майката с две деца. На кадрите се виждат действията на Петров – как прескача оградата и влиза през задния вход. Припомняме, че седмица преди инцидента Любомир е бил изгонен от дома на Красимира. Последната била заключила вратата, а ключа оставен в бравата.

Малко след първото проникване, Любомир е напуснал къщата и започнал да я обикаля, като в същото време е звънял на 112. Това обстоятелство влезе в защитната позиция на адвокатите на Петров по време на заседанието в Апелативен съд, където се гледаше мярката за неотклонение.

Според защитата на Любомир, той не е имал време да убие Красимира. И пред въззивната инстанция адвокатите са продължили с теориите си, че се касае за самоубийство, а не умишлено убийство по особена жестокост.

„До настоящия момент по делото се правят усилия единствено за събиране на доказателства в насока обвинителна теза, а се неглижира обстоятелството за събиране на доказателства в обратната, оправдателна теза. Несъстоятелна е версията за финансов мотив, която обсъжда окръжният съд. Перспективата да остане без дом, средства, без децата и връзката си, според нас не са основание да е имал мотив да извърши това убийство, за което му е повдигано обвинение. За тези данни съдът черпи единствено доказателства и основания от разпитите, проведени на близките на пострадалата. Разпитани за братовчеди, лели, без да се разпитат в обратната посока исканите от нас свидетели, които биха дали по-адекватна и по-реална картина на отношенията между двамата.

Що се касае за това дали пострадалата сама се е простреляла в гърдите, не сме съгласни с извода на съда, че тази версия е обективно невъзможна и житейски недоказана, както казва и съответният състав на първоинстанционния съд. В тази насока нашите мотиви са насочени към единствените изготвени експертизи по делото. На първо място това е заключението на експертизата на труп. От заключението на същата е установено, че по трупа на Красимира са констатирани кръвонасядания по долните крайници, охлузване на втори пръст на дясното ходило. От тази експертиза, която категорично посочва, че тези белези, които са установени, са характерни за самонараняване. От комплексната експертиза заключението на тази експертиза става ясно, че анатомичното състояние на пострадалата в момента на изстрела в тялото е в изправен стоеж. И в момента на изстрела пушката е била в почти вертикално положение. Оттук правим извода, че са налице основания да се твърди, че е извършено самонараняване от самата пострадала”, заявили в залата защитниците.

Те са представили и ДНК експертизи, според които само материал от Красимира е имало по сачмите и пушката.

Според прокуратурата обаче, липсата на следи се дължи на факта, че след убийството Любомир е почистил следите си от оръжието.

„Самият той признава, че след настъпване на смъртта е направил опит да  заличи доказателства, заличавайки  следи по въздушната пушка и пренасяйки я на друго място, имало е и записващо устройство.  Налице са противоречиви доказателства, които са оборени с изготвената комплексна експертиза, оглед на местопроизшествието и находките. Версията за самоубийство се опровергава както  от показанията, така и от собственото му поведение. Свидетелските показания сочат за липса на мотив за самоубийство, а точно обратно – мотив, свързан с ревност, както и финансов, предвид отношенията, които е имало между тях и тяхното приключване по инициатива на пострадалата. Безспорно животът на Петров е щяло да бъде  променен  негативно   вследствие на тяхната раздяла по инициатива на пострадалата”, са доводите на прокуратурата.

Освен това в съдебна зала е станало ясно, че много от роднините на Красимира се страхуват от Любомир и семейството му.

Както TrafficNews съобщи, нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Петров била яростна, след като съпругата му го изгонила три дни преди да я простреля.

Любомир е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е показал, че мъжът лъже относно съпричастността му към убийството на Красимира.

Друг мъж в основата на убийството на Красимира край Пловдив, Любомир я подслушвал с дни