Невероятни жертви за своя любовник бандит Владимир Бойчев-Боклука е правела арестуваната дознателка от Благоевград Розалина Кьосева. Срещу нея са повдигнати 4 обвинения, свързани с изнасяне на информация към приятеля й затворник. Тя го укривала, тъй като бил издирван с европейска заповед за арест от Гърция, за да лежи 6-годишна присъда.

Кьосева му казала, че го търсят, той се скрил, а тя му носела редовно храна. Давала му информация и за следователи съдии, прокурори и надзиратели в затвора и техните семейства. Розалина дори изтеглила потребителски заем от 25 000 лева и е дала парите на приятеля си, за да ги харчи.

Това стана ясно на пресконференция с участието на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, районния прокурор Борислав Ковачки, шефа на "Вътрешна сигурност" и директора на ОД на МВР  Благоевград.

Вчера е била претърсена килията на приятеля й в килията в Бобовдолския затвор, където е открит мобилен телефон, чрез който двамата са си говорили.  Владо Боклука ицлежава там присъда.

Розалина Кьосева не е имала користни мотиви, тя е вършила всичко по лични причини, каза районият прокурор Борислав Ковачки.

Баща й  Георги Кьосев, шеф на “Охранителна полиция” в Благоевград, не е привлечен като обвиняем по делото, но срещу него е започнала дисциплинарна проверка. 

Според местните хора опитният полицай е в шок от цялата история и се чувства ужасно унижен.