Второто дело срещу Ангел Маргаров, който заплаши любовницата си с убийство, отново бе отложено от Районен съд в Пловдив. Причината този път е неявяването на вещи лица в съдебната зала.

Това е едното от двете дела, които вървят срещу 50-годишния мъж заради побоя и насочването на пистолет в главата на приятелката си Елица Николова през 2019 година.

Ангел Маргаров вече получи една присъда за нанасяне на лека телесна повреда, която беше потвърдена и от Окръжен съд-Пловдив. С решението магистратите освободиха от наказателна отговорност и глобиха с 1000 лева Маргаров, а освен това му беше наложено да заплати 1800 лева на 37-годишна Елица за неимуществени вреди.  Побоят дошъл, след като жената е поискала от Ангел да се разделят.

Сегашният процес срещу пловдивчани е за закана за убийство. Във вчерашното заседание в залата присъства един от полицаите, дошъл първи на мястото след побоя. Той беше призован като свидетел, но без да познава лично Маргаров не успя да си спомни голяма част от фактите след инцидента и се наложи съдия Николай Петров да прочете показанията му, дадени в досъдебното производство. От тях стана ясно, че полицаят е намерил Елица видимо разтроена и уплашена. Държала се е за корема и плачела, а по тялото и имало и кръв. Оръжието не е намерено във фотоателието. Служителите на полицията извикали линейка и си тръгнали, когато медицинският екип откарал пострадалата към болницата.

Предвид отсъствието на вещи лица обаче, защитата на Маргаров пожела делото да бъде отложено за нова дата. То ще продължи на 23 ноември тази година, когато трябва да бъдат изслушани и експертизите.

Първа присъда за пловдивчанина, пребил и насочил пистолет към любовницата си – очаква и вторатаАнгел Маргаров бе признат за виновен за нанасяне на лека телесна повреда на 37-годишната Елица

Припомняме, че пловдивчанинът и 37-годишната  - Елица се познавали от 2017 година и имали  любовни отношения. В началото на ноември 2019 години тя поискала да прекратят връзката си. Мъжът не бил съгласен и всеки път, когато разговаряли на тази тема, ставал агресивен и отправял заплахи.  Съпругът на Елица разбрал за връзката им, като той е питал Ангел какво иска от нея, но той не давал ясни и категорични отговори.

На 15 ноември 2019 г. той отишъл във фотоателието, където работела жената. Приближил се към нея и показал, че под дрехите носи пистолет. Жената още веднъж му заявила, че иска да прекрати връзката си с него.

Заради тези думи, мъжът  започнал да я удря с юмруци по главата и да я рита. Насочил пистолета към нея и казал, че ще я убие. След това напуснал ателието. Подаден е бил сигнал в полицията. Установено е, че жената е получила леки телесни повреди от побоя –  три разкъсно-контузни рани на главата, кръвонасядане на лявата ушна мида,охлузване в лява задушна област, болезненост в областта на лицето и гръдния кош.

Делото за причиняване на лека телесна повреда свърши окончателно, но обвинението за опит за убийство продължава.