Ангел Маргаров, който заплаши любовницата си с убийство, бе осъден от Окръжен съд в Пловдив  за причиняване на лека телесна повреда срещу нея.   Това е едното от двете дела, които вървят срещу 50-годишния мъж заради побоя и насочването на пистолет в главата на приятелката си през 2019 година.

Окръжните магистрати в Пловдив са потвърдили решението на Районен съд, с което са освободили от наказателна отговорност и са глобили с 1000 лева Маргаров, а освен това той ще заплати 1800 лева на 37-годишна Елица за неимуществени вреди.  Побоят дошъл, след като жената е поискала от Ангел да се разделят.

Както TrafficNews разказа, пловдивчанинът и 37-годишната  - Елица се познавали от 2017 година и имали  любовни отношения. В началото на ноември 2019 години тя поискала да прекратят връзката си. Мъжът не бил съгласен и всеки път, когато разговаряли на тази тема, ставал агресивен и отправял заплахи.  Съпругът на Елица разбрал за връзката им, като той е питал Ангел какво иска от нея, но той не давал ясни и категорични отговори.

Пловдивчанинът Ангел, който опря пистолет в главата на приятелката си, я пребил във фотоателиеЕлица искала да се разделят, но той не искал да я пусне

На 15 ноември 2019 г. той отишъл във фотоателието, където работела жената. Приближил се към нея и показал, че под дрехите носи пистолет. Жената още веднъж му заявила, че иска да прекрати връзката си с него.

Заради тези думи, мъжът  започнал да я удря с юмруци по главата и да я рита. Насочил пистолета към нея и казал, че ще я убие. След това напуснал ателието. Подаден е бил сигнал в полицията. Установено е, че жената е получила леки телесни повреди от побоя –  три разкъсно-контузни рани на главата, кръвонасядане на лявата ушна мида,охлузване в лява задушна област, болезненост в областта на лицето и гръдния кош.

Делото за причиняване на лека телесна повреда свърши окончателно, но обвинението за опит за убийство продължава.  Последното заседание бе в началото на февруари, като отново не бе даден ход на делото, тъй като Елица не можела да дойде в залата.