Липса на свидетели и вещи лица забавя  делото за Руслан Тодоров, който се опита да убие свой съсед в Асеновград, вследствие, на което пострада и полицайка. Това стана ясно на заседание, проведено преди няколко дни, където същите не са се явили. В съдебната зала е станало ясно, че някои от свидетелите са неоткриваеми и за следващото заседание ще бъде изготвена справка от БДС , за да стане ясно дали 5-мата липсващи свидетели са напуснали пределите на страната. Ако те не се явят на следващото заседание ще бъде изискано тяхното принудително докарване. Припомняме, че двете обвинения срещу мъжа са за тежки умишлени престъпления, като наказанието за опит за убийство е лишаване от свобода от 10 до 20 години. 

Към момента Руслан е с наложена мярка за неотклонение "гаранция" в размер от 3 хиляди лева и със забрана да напуска пределите на страната. По време на проведеното дело обаче, защитата му изиска от окръжните магистрати да бъде отменена забраната на Руслан да излиза извън страната, защото той изкарва прехраната си като работил в Германия или търгувал с дрехи от Турция. Магистратите обаче не уважиха искането.

Полицайка е била нападната при стрелбата в Асеновград, спецакцията с междинни резулатиУстановиха кафене, работещо без документи

Припомняме, че Руслан не призна вината си пред съда и пожела съдебният процес срещу него да протече по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. В предходното заседание пострадалият Христо Иванов и защитата му адвокат Димитър Колев предявиха молба, която съдът прие и той бе конституиран като частен обвинител.

Припомняме, че Руслан, който е осъждан, живеел в Асеновград заедно със съпругата си и трите им деца. Той и баща му били във вражда от години със съседи от години.  Често възниквали скандали и сбивания между фамилиите. На 16 декември 2022 г. отново възникнал конфликт между двата враждуващи рода. Поводът бил отправени обиди и заплахи от бащата на Руслан към мъж от другата рода и семейството му. Стигнало се до масово сбиване с дървени колове и метални прътове. 

Бащата на Руслан бил ударен по време на скандала. Когато разбрал за това, мъжът излязъл на улицата. Приближил се до жертвата си и го прострелял с боен пистолет, с което създал опасност да пострадат и още четири лица – три жени и едни мъж, намиращи се наблизо.  Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща операция.

Инцидента пострада още един мъж и полицайка, която е изпълнявала служебните си задължения. Жената е била нападната от двете ромски фамилии, които са влезли в свада след употреба на алкохол. Тя има повърхностна рана, като са били счупени и стъклата на две полицейски коли. 

По делото е налично и заключение на физико – химическа експертиза, от която се установява, че по дрехите и по ръцете на обвиняемия, са намерени микрочастици, които по състав съответстват с частиците, установени в цевта на пистолета, иззет от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

Ще разпитват свидетели по делото за Руслан, който простреля свой съсед в АсеновградАдвокатът му пожела прекратяване и връщане на производството, но съдът не прие това