Криминалисти разбиха голяма оранжерия за отглеждане на канабис в старозагорско село. Спецакцията е била реализирана на 22 март 2021 година от служители на ОДМВР-Стара Загора, под ръководството на прокуратурата. В хода на операцията е извършено претърсване на къща в село Опан. На адреса е открита оранжерия, обзаведена с всичко необходимо за отглеждането на засадените 160 растения, дали характерната реакция на канабис при извършения наркотест. 

На място са задържани двама мъже - на 38 и 33 години, които са привлечени от районна прокуратура - Стара Загора като обвиняеми. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.

Днес, 25 март 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава. Предстои назначаването на химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена за съхнене.