Крадците от Бандата на Карлсон, гастролирали из цяла България, получиха присъди. Руснаците Александър Гюнтер и Роман Левин сключиха споразумение с прокуратурата днес, като изцяло признаха вина.

Мъжете, които са на 34 и 43 години, са били заловени от полицията в края на юни. Двамата направиха удар в магазин „Бриколаж“ в Пловдив, откъдето задигнаха 12 242 лв. Влизането им през покривите на търговските обекти им спечели прозвището Карлсоните. 

Съучастниците са задържани при акция на пловдивската полиция в  София, където пребивали. И двамата работили в руски фармацевтични фирми. Те нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи.

Бандата на Карлсон гастролирала из цяла България, съдът в Пловдив ги остави за постоянно в арестаВидеозапис и ДНК по покрива издали дръзките обирджии

Двамата са обвинени, за това, че на 8 юни 2020 г. са изгрязали отвор на покривната конструкция на хипермаркет за строителни материали и други стоки на бул. „Македония“.  Сигналът бил подаден от служител на веригата "Бриколаж", след като дошъл на работа и установил липсата. 

При огледа е установено, че в ранните часове, извършителите на кражбата са проникнали в магазина чрез направен отвор на покрива. Те влезли вътре по аварийната стълба, след което  отишли в помещението, където се намирали каси с пари от оборота. От две от тях отнели сумата от общо 12 242 лева.  Едната каса е била взломена с техническо средство, а другата – отключена.  Извършителите на кражбата напуснали магазина отново по аварийната стълба и през отвора на покрива.

 

Руснаците Александър Гюнтер и Роман Левин бяха доведени с белезници в залата. Те се признаха за виновни и доброволно подписаха споразумението с прокуратурата. Карсоните получиха година и половина затвор, като Гюнтер бе осъден и на 8 месеца затвор за притежание на фалшива шофьорска книжка.

До споразумението се стигна, след като щетата за магазин Бриколаж е била възстановена. По време на обиските в квартирите на Карлосните, униформените са намерили и иззели сумата от 12 242 лева.