Полицаи от участъка в Ракитово установиха извършител на кражба. В петък в полицейския участък бил получен сигнал от 30-годишна жена, живееща в родопския град. Тя информирала органите на реда, че няколко дни по-рано била извършена кражба на смартфона и. При проведеното разследване органите на реда установили, че автор на посегателството е 20-годишен ракитовец. У него бил открит и иззет откраднатия мобилен телефон.

Трима са задържани заради разпространение или притежание на дрога в областта за времето от петък до днес. В петък екипи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик и колегите им от участък „Изток“ предприели проверка на 36-годишен жител на квартала. У него били открити 11 полиетиленови плика съдържащи суха листна маса. След направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а дилърът е задържан в ареста. Работата по случая продължава, води се бързо производство.

Снощи служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Велинград засекли двама велинградчани на една от улиците в курорта. Последвала проверка, при която у тийнейджърите били открити в различни разфасовки около 8 грама суха маса, която реагирала положително на марихуана. Двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград, по случаите са образувани полицейски производства.

Акцизни стоки без бандерол са иззели пещерски полицаи от жилище в града. Криминалисти от полицейското управление в родопския град проверили жилището на 36-годишна жена от Пещера. Вътре те открили един килограм сух нарязан тютюн и 100 къса саморъчно напълнени цигари. Тютюнът и цигарите са иззети, а спрямо притежателката им е образувана преписка.

Полицейски производства се водят спрямо четирима шофьори. В петък вечерта автопатрул при РУ-Велинград спрял за проверка на улица в село „Света Петка“ лек автомобил „Фолксваген“. Оказало се, че той бил управляван от 17-годишен тийнейджър. Освен това деянието било извършено в срока на наложено му вече друго административно наказание за подобно нарушение. 22-годишен пазарджиклия пък управлявал „Ауди“-то си с изтекли временни регистрационни табели. 19-годишен столичанин бил засечен по улиците на Велинград зад волана на лек автомобил „Пежо“ под въздействието на наркотици. Най-фрапиращ е случая с млад мъж от беловското село Мененкьово. В събота сутринта полицейски патрул от РУ-Септември спрял за проверка лек автомобил „Фиат“. Возилото било управлявано от неправоспособен 37-годишен жител на селото, който от миналата година е лишен от право да управлява МПС. На всичкото отгоре той шофирал по улиците на населеното място със „скромните“ 3.77 промила концентрация на алкохол.  Почерпеният шофьор е задържан за 24 часа в ареста на управлението в Септември, а спрямо него са образувани две бързи производства.