Служители на КПКОМПИ и полицията посетиха снощи мезонета, обитаван от арестувания кмет на район "Северен" Ральо Ралев. Бус на Криминалистичната лаборатория, няколко полицейски автомобила и служебни коли на Комисията от София паркираха снощи около 20 часа на бул. "Шести септември" 35-А , където на последния етаж на сградата Royal Hill е разположен мезонет с площ 540 квадрата и терасата със същия размер. В поредица от текстове  TrafficNews разкри подробности за тайната "квартира" на райкмета, както и версии за нейното придобиване. Обискът, извършен служителите на Комисията за противодействие на корупцията, идва след публикациите в сайта.

Репортер на TrafficNews, който бе на място, съобщи че проверката е продължила няколко часа. Интересното в случая е, че преди посещението на униформените, някой очевидно се е опитал да заличи следите от живот в жилището, като изнесе дрехи и вещи, които биха свързали въпросния обитател с луксозното място. На площадката пред апартамента са били струпани десетина куфара и луксозни пътни чанти. 

Въпросното жилище се води собственост на фирма "Балканика" ЕООД, която е инвеститор и на цялата сграда "Royal Hill". Според регистъра там не живее никой.  Апартаментът е на последния етаж. Той се състои от два свързани апартамента по 125 квадрата, който в последствие е надстроен с още един етаж, превръщайки го в мезонет. Покривното пространство на мезонета и съседната сграда е превърнато в огромна тераса, на която има джакузи, японска градина, кътове за отдих и много зеленина. 

По неофициална информация кметът Ралев е негласен съдружник в дружеството "Балканика" с 50% дялове. Той често бил виждан в офиса на компанията.

Фирма "Балканика" ЕООД е собственост на Минчо Бояджиев. Според търговския регистър собственикът се занимава със строителство, държи най- големия склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово".  Участва редовно в търгове за закупуване на общински имоти. В публичния регистър на разпоредителните сделки в община Пловдив през последните години фирмата е закупила 5 общински имота. Най- скъпият от тях е на ул. "Средец" 68 с площ от 770 квадратни метра на цена от 1,15 милиона лева. В момента там се изгражда 9- етажна сграда, която предстои да бъде превърната в клиника. Възложител на проекта е фирма "Балканика", а строител "Софстрой".

Кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

Карловският ТВ бос Иван Делевски е заловеният с парите по аферата с Ральо РалевГоляма част от времето си той прекарвал в чужбина, където имал имот

 

По данни на TrafficNews предприемачът, подал сигнала срещу Ралев е собственик на малка строителна фирма с не повече от два приключени обекта. Проектът, за който той е търсел протекции и съдействие, е бил връщан неколкократно заради нарушения. 

Преди минути в Спецсъда е внесено искане за постоянна мярка за Ральо Ралев и Иван Делевски. Очаква се исканията да бъдат разгледани до няколко часа.