Бившият собственикът на Евроком Карлово Иван Делевски е задържан при акцията на КНКОНПИ, в която бе арестуван и кметът на район Северен Ральо Ралев, научи TrafficNews.bg. Делевски е родом от Карлово и преди години се е занимавал с бизнес с петрол, държал е няколко бензиностанции в района и също така е управлявал кабелна телевизия в Карлово. Според запознати с кметът Ралев го свързват дългогодишни приятелски връзки. Строителни предприемачи в града твърдят, че той е бил основният му посредник в различни схеми, към които Ралев е имал нездрав интерес. Включително и в настоящата афера, заради която двамата са задържани – изнудване на строителен предприемач за 60 000 лева. Именно Делевски е задържаният с белязаните пари. Запознати от Карлово твърдят, че рядко го виждат в града и  според тях голяма част от времето си той прекарвал в чужбина, където имал имот.

Карловският бизнесмен Иван Маринов Делевски към днешна дата не се води собственик или управител на нито една фирма. Според данни от Търговския регистър до 2013 той е бил едноличен собственик на дружеството "Скай петролеум", което се занимава с продажба на горива. През 2013 обаче той прехвърля фирмата на Иван Богданов. Въпреки, че компанията с бензиностанции е едва с 5000 лв капитал, според данните къв 2018 има дългове за 850 хил. лв към НАП, но и две спечелени обществени поръчки за 1 милион лева. Делевски е бил съдружник и в друга фирма - "Евроком Карлово", но дружеството е ликвидирано през 2009. Интернет и тв доставчикът е бил съсобственост между Делевски и пловдивския бизнесмен Георги Барбудев.

Фирмата доставчик на интернет и телевизионни услуги в Сопот „4 Вендета” ЕООД, с търговско име Fibernet gpon, която се свързва с Делевски, в момента  е собственост на Петър Димов, който придобива едноличен контрол върху нея през 2016 година, след няколко рокади с първоначалните собственици - Ивайло Боянов и Борислав Кандилов.