Пловдивчанинът Димитър Аргиров влиза в затвора за 1 година и 10 месеца и остава без книжка за същия период от време. Това се случва тъй като е бил хванат да шофира под въздействието на наркотици, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Делото в Окръжен съд-Пловдив премина с одобрение на споразумение между Аргиров и прокуратурата, като шофьорът се договори за гореспоменатата ефективна присъда. Той ще трябва да заплати и глоба в размер на 2500 лева и ще се прости с автомобила си.

Срещу него бяха повдигнати общо 2 обвинение – за шофиране след употреба на наркотици и за държане на голямо количество дрога.

На 18 декември миналата година Аргиров е бил спрян докато управлява личния си автомобил „Мерцедес Е240“ . След като бил тестван за употреба на наркотици, резултатите показали наличие на канабис. При последвалия обиск в него били открити марихуана, амфетамин и екстази, като всичките наркотични вещества са на обща стойност над 10 000 лв. Оказало се, че това не е първо подобно провинение на пловдивчанина и към момента той е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Според новите закони мерцедесът на Аргиров се конфискува в полза на държавата.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Снимката е илюстративна!