Кондукторка от пловдивския градски транспорт отнесе 200 лева глоба за непристойно поведение по време на работа. Санкцията е определена от Районния съд под тепетата по акт за констатиране на дребно хулиганство.

Случката се разиграла на 18 октомври 2021 г. малко преди 8 часа сутринта в автобус на обществен градски транспорт, който обслужвал линия № 18 към фирма „Автотранс 2000“ в гр. Пловдив.  По време на изпълнение на служебните си задължения като кондуктор, жената е извършила непристойна проява, изразяваща се в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място, пред повече хора, в оскърбително отношение и арогантно държане към гражданите, с което е нарушила обществения ред и спокойствие.

Една от пътничките в автобуса забелязала, че още една жена иска да се качи на автобуса и тичала към рейса. В момента, в който жената се опитала да се качи в автобуса, вратата била затворена. Пътничката от автобуса извикала на шофьора да отвори вратата, но шофьорът преценил, че няма да го направи и потеглил от спирката.

Тогава между пътничката и кондукторката възникнал словесен конфликт и втората започнала да използва обидни думи по адрес на първата.

Жената, която пътувала в автобуса извадила телефона си и започнала да записва видео. Това още повече ядосало кондукторката и тя продължила да обижда пътничката  в присъствието на всички пътници в автобуса. Обърнала се към пътничката с думите „Боклук такъв“, освен това й казала, че ще я намери, заради това което прави. После се насочила към нея и я пернала по лицето с ръка, и направила опит да вземе телефона й, който в този момент записвал всичко.

В разразилият се скандал се намесил друг пътник, който застанал между двете жени. Кондукторката се отдалечила и се насочила към мястото на водача на автобуса, но на висок глас продължила да се възмущава. Пътничката слязла от автобуса и записала номера му, както и координати на част от пътниците.

В последствие бил съставен Акт за констатиране на проява на дребно хулиганство на кондукторката на база на който съдът определи и глобата от 200 лева.

Снимка: Илюстративна