439 престъпления са регистрирани този месец на територията на област Пловдив. От тях разкрити са малко по-малко от една трета или 135, както и още 58 криминалния деяния, но от отминал период. Привлечени към отговорност по разкритите престъпления за 69 души.

Сред криминалната хроника преобладават кражбите - общо 150, като от тях органите на реда са успели да разкрият 21. Грабежите са едва 15, а авторите на една трета от тях - 5, са изобличени. 

Тези данни бяха изнесени на днешния ежемесечен брифинг за дейността на ОД на МВР-Пловдив. 

По отношение на мобилните екипи в малките населени места, шефът на пловдивската полиция Атанас Илков изрази задоволство за постигнатите резултати. 16 екипа са успели да обиколят 48 села и градчета в областта, осъществени са 135 срещи с кметове, кметски наместници и местно население, като се оказва че регистрираните проблеми на хората са от битов характер и отсъстват сигнали за престъпления. 

Илков отчете добри резултати в разкриването на наркопрестъпления, както и такива касаещи интелектуална и индустриална собственост. 28 килограма марихуана, 114 грама кокаин и различни количества амфетамин, хероин и други синтетични и дизайнерски дроги са спипали за периода пловдивските криминалисти.  

Разбитата нарколаборатория край Асеновград се намирала в комлекс „Тракийски стан“Арестувани са двамата собственици и сина им

Той припомни за разбития канал за търговия с фалшиви стоки, имитиращи световни марки, от Турция през Пловдив, предназначени за Европейски съюз. Спецакцията се е проведе на 20 ноември, а в хода ѝ беше арестуван 41-годишен пловдивчанин. Инспектори от сектор “Икономическа полиция” извършили проверка в офис на куриерска фирма в Пловдив, където бил установен извършителят, изпращащ крупни пратки за Франция, Испания, Германия и Португалия. При последвалите процесуални и следствени действия в подготвените от мъжа кашони били открити близо 560 артикула - дънки, якета, спортни екипи, чанти, колани, часовници и други стоки, носещи логата на световно известни търговски брандове. Товарителници с имената на същия изпращач били залепени и върху четири големи чанти, в които се съдържали 28 000 сашета с определена стимулираща хранителна добавка.  

Беше посочен и случаят със заловени 12 хиляди фалшиви перилни препарати в складова база на пловдивско предприятие. Акцизни стоки - 79 хиляди къса цигари и над 412 килограма тютюн без бандерол са заловени в момент на трансфер или съхранение на територията на областта. 

Полицията в Пловдив с драконовски мерки за 8 декември! Апелират студентите да не поемат рисковеМВР-Пловдив счита, че затварянето на “Цар Борис III Обединител“ ще създаде напрежение на пътя