Разбитата нарколаборатория край Асеновград се е намирала в комплекс „Тракийски стан“ и именно неговите собственици са арестувани, научи TrafficNews.bg. Заради наркотиците в ареста попаднаха 56-годишният хотелиер, неговата 54-годиша съпруга и 30-годишният им син.

Днес заниманието на тримата бе наречено "малък семеен бизнес" от шефа на пловдивската полиция Атанас Илков, ала се оказва, че това само притурка към официалните занимания на фамилията. 

Припомняме, че по време на акция в една от къщичките на комплекса, който се намира до село Мулдава, униформените открили лаборатория, оборудвана с отоплителна и вентилационна система, в която било оставено да се изсушава значително количество съцветия марихуана. Към момента е установено, че наркотикът е с тегло около 26 килограма, предстои експертна справка да определи точното му количество.

Спецакция в Асеновград! Разбиха нарколаборатория, семейство е арестувано СНИМКИКъм момента е установено, че наркотикът е с тегло около 26 килограма

В хода на процесуалните и следствени действия допълнително са иззети 17 лампи, 12 вентилатора, 3 въздухопровода, електрическа мелница, чувал с тор, 4 туби с течни препарати за растителна защита и други веществени доказателства за осъществената незаконна дейност. Открити са също 317 празни саксии и 12, в които имало корени с отрязани стръкове от рода на конопа – т.нар “майки”.