Баща и син, обвинени в жестокото убийство на столичен бизнесмен в Нареченски бани, се опитват да се спасят от правосъдието , прехвърляйки вина един на друг. Севдалин Боюклиев отново не призна фактите и обстоятелствата около убийството на 47-годиния софийския бизнесмен Венцислав Младенов. Той и синът му Марин Боюклиев днес се изправиха пред съда в Пловдив. 

Защитниците на Боюклиеви адвокатите Делчо Джубелиев и  Зоя Тошкова  и прокурор Костадин Паскалев отправиха куп въпроси към Севдалин. Според обясненията, които даде Боюклиев старши стана ясно, че същият за последно е видял Венци на 21 март 2018 година в деня на убийството.

В ранните часове на 21 март 2018 година Марин звъннал на баща си да съобщи, че Венци е направил ревизия на магазина и е установил липсващи пари. Севдалин прегледал тетрадката, на която водили приходите и разходите на заведението и установил, че липсват около 200-300 лева. Малко по-късно на същият ден се върнал в заведението, малко след него пристигнал и Венци и отново направили проверка на разходите за да установят от къде идва липсата в парите. В момент на последвал скандал Венци ударил с юмрук в лицето Севдалин, Марин се намесил и тримата се сборичкали на пода. Баща и син Боюклиеви замъкнали пострадалия Младенов в съседно помещение,  където продължили да налагат бизнесмена. Двамата завързали ръцете и краката на Венци и продължили да го бият с дървена греда. След това Севдалин ядосано заявил, че не желае да се занимава повече с тях и напуснал помещението. Когато си тръгнал, той забелязал, че Венци има отворена рана на главата от която тече кръв. „Преди да напусна сградата се облякох работните дрехи, защото по другите имаше кръв, мръсните хвърлих в багажника на колата ми и се отправих към пенсионерския клуб” – обясни подсъдимият Севдалин пред съда.

От показанията на Марин обаче става ясно, че всъщност баща му не е напуснал местопрестъплението, а напротив. Те поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже и омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в пластмасов бидон. 

Така подготвеният труп те качили на колата си и тръгнали по пътя посока Смолян за да открият подходящо място да го изхвърлят. На около 10км от селото баща и син спрели автомобила и  изхвърлили бидона с трупа в намиращата се наблизо река. След това  изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни обяснения за събитията от вечерта пред близки и роднини. 

По време на днешното заседание стана ясно, че Венцислав не си е вдигал телефона и  на 25 март негови роднини и близки познати подали сигнал в полицията, след което тръгнали към Нареченски бани да го търсят. Там те се видели с Марин и Севдалин, които обяснили, че преди дни дошли приятели на Венци и тръгнали заедно към Сърбия да заредят стока за павилиона.  Близо до заведението близките на изчезналия открили изхвърлена камерата, която била поставена в заведението. Сестрата и баджанака на Венци твърдят в показанията си, че веднага са прегледали записите от камерите, на които се вижда как баща и син Боюклиеви налагат бизнесмена. Същата техника те предали в полицията. По думите им Венци е неконфликтна личност и семейство Боюклиеви се възползвали от неговата доброта и злоупотребили с парите му. Поради тази причина софиянецът се преместил да живее в Нареченски бани за да следи как се харчат инвестираните пари.

Ден по-късно на 26 март униформените арестували Боюклиев старши. От неговите обяснения стана ясно, че самият той не бил наясно защо е арестуван и от неговия адвокат разбрал, че Венци е мъртъв и той е обвинен в съучастие на убийство.