Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки- Иван Белишки за пореден път раздразни съгражданите си. Читател на TrafficNews сигнализира, че младият мъж системно паркира новия си ягуар на пешеходна пътека срещу дома си в Панагюрище. 22-годишният кметски син преди година бе задържан след като помете с автомобила си няколко коли в центъра на града, вряза се във витрина, след което се укри от органите на реда.

„Ако не е на пътеката, то колата му е на тротоара. Поради факта, че баща му е кмет на града никой не упражнява контрол над него и го оставят да прави каквото си иска. Освен това доста често „лети” из града с доста висока скорост, повече от 80-100 км, което застрашава живота на околните, участва постоянно в гонки и дрифтове”, твърди читателят ни.

По думите му колата може да бъде паркирана или в двора на къщата им или на обособените за паркиране места, които се намират само на няколко метра от пешеходната пътека, но въпреки това Белишки най-редовно оставя ягуара на пешеходната пътека, вероятно за да демонстрира по-висок социален статус.

„Нееднократно е забелязван да става пиян от заведения и да се качва право в автомобила си. Преди година имаше ПТП, при което едва не уби четирима, въпреки че му взеха книжката той бе засичан да кара, дори пускаше снимки и видеа във Фейсбук, което е недопустимо”, допълни той.

Провиненията на кметския син не стигат дотук. През 2019 година той бе замесен в афера с антики, като екипът ни разкри как продава старинен пръстен и предлага римски монети. Пред скрита камера той се похвали, че без проблеми търгува незаконно с културни ценностти и артефакти. 

Кметският син Иван Белишки с обвинение, пуснаха го срещу 2 000 лева гаранцияРазследването по случая продължава, обявиха от прокуратурата

Разследваният за афера с антики кметски син Иван Белишки подкара нов джипКак 20-годишният младеж без нито ден трудов стаж има пари за скъпата кола, питат в Панагюрище

При тогавашното му задържане, той нападна полицейски служители, за което беше заведено досъдебно производство. Тогава Белишки младши отправи заплахи и към репортер от екипа ни. 

Пускат Белишки под гаранция от 10 бона, обвиниха го за бой над полицай и търговия с културни ценностиЩе се установява има ли чадър над младежа