Софийска градска прокуратура вече е повдигнало обвинение срещу Иван Белишки, научи TrafficNews.  Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки беше задържан във вторник след обиск на софийския му апартамент. Наложена му е мярка "парична гаранция" в размер на 2 000 лева. 

От СГП отказаха повече информация, тъй като разследването по случая продължава. 

Иван Белишки беше заснет със скрита камера на TrafficNews как върти незаконна търговия с антики. След публикацията прокуратурата започна разследване на случая. 

По неофициална информация вчера след близо 8 часа претърсвания в жилището на улица "Нишава" 34 на Белишки бяха открити културни ценности. Претърсванията бяха извършени от "Криминална полиция" към СДВР.  Според източници на TrafficNews в апартамента е намерен и револвер, както и други оръжия.

По време на претърсването на Белишки му прилошало и спешно беше повикана линейка.  

Припомняме, че след като синът на кмета на Панагюрище разбра, че е разкрит започна да отправя заплахи към репортер от екипа ни. 

"Не знаеш кой съм. Не знаеш какви хора познавам! Навсякъде и всякакви хора - някои с власт , други не особено умни, но успяващи да създадат големи "главоболия". По грешка могат да сменят някоя физиономия" написа във Viber Белишки.  

Веднага след това заради заплахите беше пусната жалба в СДВР. 

TrafficNews  потърси и бащата на Иван -  кмета Никола Белишки, който обаче отказа коментар на случая и предложи среща с адвоката си. 

Очаквайте подробности! 

Обиски в три града заради кметския син Иван БелишкиГрадоначалникът на Панагюрище Никола Белишки отказа коментар на случая

Задържаха Иван Белишки, викат линейка по време на обиска!В софийския му апартамент са намерени антики и револвер