Най-известният касоразбивач във Врачанско бере душа след като е бил заловен при опит за обир и зверски пребит. 50-годишният Христо Христов-Муната е бил хванат в крачка, когато се опитал с още двама авери да опразни каса на фирма край село Оходен, пише BulNews.

Тримата апаши се опитали да нахлуят в сградата в нощта срещу сряда, но там ги чакала засада от охраната. При последвалия екшън двама от бандитите успели да избягат, но Муната бил заловен. Веднага след това той бил зверски пребит и изхвърлен край селото, като в полицията не е подаден сигнал за инцидента.

Неговите съучастници го закарали по най-бързия начин в Спешна помощ във Враца, където обстоен преглед показал, че той е в изключително тежко състояние.

Веднага бил изпратен с линейка за ВМА, а лекарите уведомили незабавно полицията за случая. В София установили, че на Муната са му счупени всичките ребра, таз, една ръка и един крак. Пробити са му белият и черен дроб и има множество порезни рани по цялото тяло.

Веднага е започнала битка за спасяването на популярния врачански касоразбивач. По неофициална информация днес Муната е изпаднал в кома и лекарите са предпазливи в прогнозите си за неговото оцеляване.

Христов е стар познайник на полицията, тъй като от дълги години се занимава с изпразването на каси. Заради тази своя дейност той е лежал и в затвора, но така и не спря да практикува опасния занаят.