Камикадзето от магистралата  Десислав Георгиев /40/ , който сутринта на 29 март беше спипан да кара пиян в насрещното на магистрала “Тракия” край Пловдив, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. 

"Признавам се за виновен както е описано по обвинителния акт. Разбирам последиците и в какво съм обвинен", заяви Георгиев пред съда. Той договори наказание от 2 години затвор при първоначален строг режим и глоба в размер на 1000 лв. Магистратите отнеха и книжката му за 4 години.

Според обвинението в сряда сутрин в полицията са подадени множество сигнали за автомобил, който се движи в платното към София, но в посока Бургас. След като автопатрул не успял, екип на жандармерията спрял колата край пловдивското село Цалапица. Зад волана бил Десислав, който управлявал с 1,53 промила алкохол в кръвта. Пред разследващите обяснил, че излязъл на аутобана от включване в Пазарджишка област. Объркал посоката, но вместо да продължи до следващата отбивка, направил обратен завой и поел по пътя си.

Водачът има 4 предишни присъди. Три са за шофиране след употреба на алкохол, а последната - за катастрофа с пострадал. Десислав Георгиев влиза за трети път в затвора.

Определението, с което Пловдивският районен съд одобри споразумението, е окончателно.