Опит за преврат на главния прокурор и смяна на магистрати,  манипулиране на избори, подкупи за смени във висшето ръководство на полицията,  „наставления” към политически партии и журналисти. Това са само част от нещата, които изплуваха от записите, които пусна прокуратурата днес с основното участие на бившия висаджия Красимир  Каменов – Къро.

По-рано на брифинг от прокуратурата съобщиха, че в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи, както и флашки с аудиозаписи.  Единият от обвиняемите – Дилиян Георгиев бе оставен в ареста за притежание на наркотици ,а другият с инициали Т.И. е напуснал страната, като е обвинен за изнудване и вече е обявен за издирване.

Пуснаха записите, в които Къро обсъжда отстраняването на главния прокурор АУДИОВ тях се чуват имена на български журналисти и политици от ПП и ДБ

Освен аудизаписите прокуратурата твърди, че в дома на Дилиян Георгиев са намерени голяма сума пари в евро и два листа с текстове. Първият е на английски и гласи:

 „Здравей, скъпи приятелю, доколкото разбрах, всичко е окей по темата. Продължавайте така. Когато приключим, ще сме всички щастливи. Изпращам ти парите за разноските на Димитър и нашите други приятели. Ако имаш нужда от повече, може да ми се обадиш или да се обадиш на Дорин. Ние сме в непрестанен контакт с човека от Белград и всичко е в синхрон. Така че ние сме почти на финалната права и скоро ще пием шампанско. Поздрави!“

На другият фигурира:  "Цецо от Белград", "материал за продажба", "Каскета" и др., както и две флашки с 15 записа между 5-има души: обвиняемият Д.Г.; Красимир Каменов-Къро; неустановен засега журналист; неустановен приближен човек до Къро; Овидиу Семенски – с румънско и френско гражданство, обявен за международно издирване заради измама и участие в организирана престъпна група.

На брифинга бяха споменати имената на много публични лица - на знаковия за криминалния свят Красимир Каменов-Къро, на бившия банкер от КТБ Цветан Василев ("Цецо от Белград"), на Асен Василев (споменат като "Кокорчо"), на бизнесмена Пламен Бобоков, на журналиста Димитър Стоянов от BIRD, на ПП и ДБ и много други.

 

Гешев: Няма да позволя магистрати да бъдат заплашвани от престъпни групи

Във видеото разпространено от прокуратурата са запазени оригиналните имена на файловете.

Първото е наречено „Къро Тарашенето”. В него се говори за връзки на Къро с „Продължаваме промяната” и кадруване в полицията:

„Няма кадри, пълни олигофрени са Промяната. Каквото им кажеш, това ще направят. Обаче ще те пратя да видиш, наистина са мои хора,обаче са много… Не знам, в някакъв друг свят живеят тия хора”

„Еми, американски чеда”

„Няма да стане по мекия начин, сега януари. Ти се моли, е това да стане. А нали ти казвам, па чак се и самоизтъква „аз нямам нищо общо с влизането с тях”. Абе ей...

„А нали бяха от СДВР?”

„А, не, тези са други от ГДНП.  Казвам им за какво се занимавш с Къро сега, добре ли си с главата?

 „Чакай малко, па те са те изпратили един друг по-мой кука, който през заместника там и заместника на БОП, па той е шеф там, молбите дет, къде са ми ги вкарали. Тия па веднага почнали да пишат до всички служби, разбираш ли. Този си тръгва разбираш ли”

„Да, да,да”

„Този си тръгва, гледай сега само тази седмица, искам да гледаш филма, който ще е”.

Следващият запис е озаглавен „Къро за килъра Боян” и „Къро Калин Едрев САЩ”. В двата записа се говори за организиране на хора, както и привличане на сътрудник, който има връзки с американското посолство.

Следващият записа е”Къро министър” без да е установена самоличността на човека, с който говори Каменов.  

„Ало извинявай, че толкова късно, ама гледам че си ме търсил”

„А, няма проблем шефе, аз само да кажа, че понеделник ще съм готов с пари, там за Боян,за тия другите, дет бяха важните. Нали ми каза да следя тези важните.”

„Да, важни са и най-вече поздравления.”

„Вчера гледам телевизия това-онова, то както каза , така стана. Направо е бетон.”

„Не,брат, ще ги направя още по-лошо, заклевам се. Сега ще видиш какво ще направя.  Въобще ще си изчистим нас си, тия ще ги направя въобще да не живеят там. Чакай да видиш какво съм им подготвил. Това искам да гледаш по телевизията”

„Как ще ги нахълтам там.  Просто си трай,брат. Не казвай на никой. Ще гледаш циркове, бал с маски и така нататък.”

„Супер, супер. Ти хубаво ги подкара с Кирчо и Асенчо”

Следващият запис е за връзки между Къро, бизнесменът Бобоков и Овидиу. В записа се обяснява как швейцарската връзка е по-силна от американската.

В „Къро плащаме за махане на куката - Мишо Н.” се говори за висш полицейски служител, който трябва да бъде отстранен:

„Много се набутаха.  Доста сме дали, събрали сме се 4 човека, 400 хил. сме дали за този месец. Според теб дали няма да го….”

„Е, трябва да го изтърбушат значи”

„Той за това е в болнични,  бе брат. Как така се разболяваш изведнъж. Миналият път така направи, два месеца беше  в болнични. Долу накрая го накарах да слезе в Смолян, да слезе една седмица и го върнаха обратно. Има поддръжници казвам ти”

Къро плащане БИРД и Дилян Русенския

„Тоя Дилянчо поне момчето стабилен  излезе, поне. Виж, че каквото каже,става. Моля ти се, дай му 5000 лева на Дилян , че той няма и пари. Трябва да му давам некви на тоя дрисльо пари и на него.  Не му дава Бобока нищо.

„Той тук ли си е”

„Не знам. Той е като торпедо. Някъде с Атанас Чобанов  и Димитър Стоянов беше с тях, ама къде е хванал.Беше с тях, ама къде е хванал.”

Къро ПП и ДБ

„Добре, брат.   Аз утре до вечерта се прибирам и съм на телефона. Гледай филма”

„Добре, добре”

„Но гледай филма, ще видиш какво ще ги направя сега.  Голи акции искам аз, онова дебелото прасе, Светла, всичките там, разбираш ли”

„Да, да ,да”

„Вземи си пуканки, този път няма да ги изтървем”

„Пуканки има, само трябва да видим кога ще е предаването и сядаме да го гледаме”

„Ако случайно нещо не стане, пак идва от ония идиоти моите,дет (не се чува), разбираш ли?”

„Кои?”

„Ми ПП-то и ДБ-то. Те са идиоти. Те ще разкъсат, малко са непохватни де”  

„Къро сигнал евродепутат”

„ Той ще го отнесе където трябва”  

„И той е готов, този тъпанар. Това е няма как да го спасят вече. До изборите има два месеца . Дори има много време дотогава. До втори април  охооо,докато остане той. А и няма да позволят. А виж какво правят  - държат го на летището,като му казаха, че не е такава, че не е виждал никакъв Байдън , нали. Аз имам хора, там и знам. Има трима души вътрешни свидетели, тия са заминали. А според мен тия са му шапката на този гъ… Въпреки че нямам доказателства, Гешев го поддържа. Такива преки нямам, но некой под него ясно –я Ушев, я Сарафов, я некой такъв, разбираш ли.

„Тия трябва да ги сготвим както трябва, защото това е пътят да ги махнем”

Следващият запис е от 22 февруари на среща в столичен ресторант. На записа са Къро, Митко БИРД, неизяснена самоличност, за който се смята, че е журналист. Там се говори, че полицай „Мишо Наумов” ще бъде уволнен, вече било подписано от министъра и че трябва да се върне от Индия или Китай, зад а му я връчат.

„Ало тук си говорим с тия двата, с куки ли да ги ударим или този Митко да направи репортаж  как ги карат?

„Любомир Георгиев дето от БОП-а, дето ще го правят за Хасково”

Къро и журналист

„Нашата надежда е, че германската прокуратура ще започне разследване. Те са свързаха с медии. Много се надявам, че ще започне разследване. Сега ще видим дали Гешев ще хвърли топката, щото той няма да я хвърли, както трябва. Сега  ще видим. Ще ходи някъде  посланик, ще влезе в манастир. Да си решава какво ще прави, това не е мой проблем. Аз искам да се маха, защото той спира всичко. Той просто спира всичко.”

„А те го мачкат като за световно в момента”

А те не го искат, искаха шефа, който (не се чува)до изборите на ГЕРБ. Защото тоя  Любомир Георгиев, сигурно  ще отиде за изборите. Да провали купуването на гласове. До следващите избори трябва да задържи поне 15 души, сред които нашият пловдивски приятел, Чирпанеца във Варна, има такива хора, ще видим какво ще стане. Абе той вярно обърка нещата, плюс това се надявам да излязат нещата. В края на месеца, със сигурност ще го засилим, ей тук сме се разбрали с Дилян даде интервю.. Първо при нас, после при Ваклинов. Това ще го оправя. Веско Дремджиев  , само да каже, че иска да говори., ще го направя звезда.

„Цецо ми звънна от Белград, на първи чакат някой да им каже какво трябва да направят , да им обясни и така все пак от първо лице, щото ония е посредник. Нашите познати от твоята държава. Два дена не била на линия. Това си говорих с Цецо вчера. Те направиха много”

„Ония ден са давали 50 хил. лева на ония Тони Гея за някаква снимка. Едвам ги спрях заради Асен”.

Разговорът продължава за това, че Бойко Борисов е щял да бъде вкаран в следващия Магнитски, ако не махне Гешев. Самият той пък бил готов да арестува Борисов заради това. След това се правят прогнози, че от ГЕРБ ще загубят изборите в София, Пловдив и Русе, но ще спечелят Варна.