Ново видео прави контрадикторна трактовка от нощта на 28 декември 2007 година, когато умира Андрей Монов, а за убийството му е обвинен Джок Полфрийман. Само преди дни в платформата за видео YouTube от анонимен потребител бе качено видео, озаглавено "ИСТИНАТА за Джок Полфрийман". В 27 минути в него бе показано, че Полфрийман може да е убил при самозащита. 

Днес обаче през канал "В памет на Андрей Монов" бе публикувано контравидео "Истината за Джок Полфрийман, убиецът на Андрей Монов".

Видео показва, че Полфрийман може да е убил при самозащитаКлипът с кадри от нощта на убийството е направен от поддръжници на австралиеца

"Това видео, идва в отговор на каченото почти анонимно видео, което манипулира и внушава неистини, пишат те. Ние, приятелите на Анди, търпяхме достатъчно. Не разбираме каква е целта на тези манипулации, почти 12 години след убийството, години след решението на съда. Да, свидетелите бяха разпитани, видеата гледани, доказателствата разгледани, експертизите направени, експертите изслушани. Версията, която сега се опитват да лансират, дори не съвпада с версията на убиеца, която каза в показанията си в съда. Ние бяхме на делата и помним. Не, не сме доволни от присъдата, защото смятаме, че убийство и опит за убийство заслужава далеч построго наказание от тези 20 години. Но, правораздаването става в съдебната зала. Припомняме това специално за Джок Полфрийман и адвокатите му. Той бе признат за виновен и осъден. Много се надяваме политизирането и използването на случая за лични и политически цели да спре и да оставите Анди да почива в мир", пишат те. 

Вижте видеото: