Видео публикувано в Youtube показва, че версията, че при убийството на Андрей Монов австралиецът Джок Полфрийман се е защитавал при нападение, а не го е предизвикал е много вероятна. Клипът е направен от поддръжници на Полфрийман и за него съобщи "24 часа". Кадрите са от охранителните камери в района на убийството и според авторите на видеото те сса взети от кориците на делото. Според тях въпросните кадри показват, че Джок е бил нападнат от Андрей Монов и приятелите му, бил е бит и замерян с камъни, и затова е убил при самоотбрана неумишлено.

Записите са много лоши, поради което анонимният автор съветва да се гледа на голям екран, кадрите са придружени с обяснения с голям шрифт. В тях се посочва кой е убитият Андрей Монов, кой е убиецът Джок Полфрийман и се описва какво са правили те.

Версията, която се опитват да докажат авторите на видеото е, че Полфрийман е спасил човек от побой от групата на Монов пред сградата на Булбанк, след което всички заедно се отдалечават в посока на кръстовището със „Стамболийски”. След това групата и Монов нападат австралиеца с павета и го повалят. Той се измъква, но групата продължава да го преследва, след което той вади нож за да се защити.

Делото срещу Джок Полфрийман, който беше освободен предсрочно от затвора, но след това бе задържан по искане на прокуратурата, ще се гледа на 7-и октомври, а не на 23-ти, както беше обявено първоначално. Зам.-председателят на Върховния касационен съд и ръководител на Наказателната колегия Галина Захарова е пренасрочила заседанието за възобновяване на делото за условно предсрочно освобождаване на австралиеца, съобщиха от пресцентъра на ВКС.