Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишния Александър Радев. Той е предаден на съд за това, че на 4 май тази година в град Стамболийски,  умишлено е умъртвил 41-годишния Андреас Ропел, гражданин на Германия и негов съпруг.

Двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

На 3 май 2022 г. мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Алекдандър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. В един момент Александър пробол смъртоносно партньора си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел издъхнал.

Обвиняемият Александър Радев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.