Дело срещу мъж, въртял схеми със сглобяеми къщи в пловдивското село Яврово, ще стартира по общия ред. Измамникът Мирослав Кръстев  от Хасково се изправи пред Районен съд- Пловдив, за да стане ясно дали ще се признае фактите вписани в обвинителния акт. След множество провали на съдебния процес днес стартира разпоредителното заседание, като стана ясно, че Кръстев не иска да бъде защитаван от адвокат на днешното дело, но пожела за следващия път да му бъде назначен служебен такъв.

Според обвинителния акт подсъдимият  по делото на 11 ноември 2018г. в село Яворово в качеството си на управител и собственик на ЕООД измамил с 33 100 лв  Ангел Даскалов и Мирослава Янчева, като им казал, че ще им построи сглобяема дървена къща. Хасковлията е бил собственик на капитала и управител на еднолично дружество, чийто предмет на дейност бил свързан с дърводобив, преработка, производство и търговия с дървен материал, дърва за огрев и др.

Фирмата му от момента на създаването си не била извършвала дейност, не разполагала с производствена и складова база, нямала регистрирани касови апарати, договори за наем на помещения или машини или други обстоятелства, които да инициират извършването на каквато и да било дейност. Въпреки това измамникът  публикувал обява в „ОLХ“, където се рекламирал като строител с богат опит в изграждането на сглобяеми къщи. В обявата имало и прикачени снимки на готови негови проекти. Тази обява именно видял и пострадалият Даскалов  заинтересован от обявените от подсъдимият цени, които се отличавали като значително по- изгодни в сравнение с други подобни обяви, се свързал с него и се договорили да се срещнат лично на терена на имота, където да преговарят относно строителството на дървената къща. В действителност подсъдимият нямал опит в строителството на дървени къщи и твърденията му, че има реализирани проекти не било вярно, а целта му била да се облагодетелства неправомерно за сметка на пострадалите лица.

В съдебната зала днес присъстваха и двамата пострадали, които бяха конституирани като частни обвинители. Държавното обвинение пожела от съда делото да бъде гледано по общия ред с разпит на свидетели  и вещи лица. След като магистратите дадоха думата на обвиняемия, той не призна вина и не пожела да каже нищо повече.

Така след изслушване на страните съда насрочи заседанието за друга дата, като ще бъдат призовани всички свидетели и вещи лица за разпит. Мярката за неотклонение „подписка” спрямо обвиняемият също бе потвърдена от магистратите.