Служители на полицейското управление във Вeлико Търново издирват криминално проявен мъж, направил опит за кражба на медни проводници и опитал да осуети полицейска проверка.

В ранните сутрешни часове на четвъртък, в близост до портала на Машиностроителен завод "Белица", полицейски автопатрул забелязал съмнителен лек автомобил "Форд".

При опит на униформените да спрат возилото за проверка, водачът не изпълнил полицейското разпореждане и потеглил в посока Дряново.

При последвалото преследване той изпуснал управлението на автомобила и в района на разклона за село Зая катастрофирал в крайпътна канавка. След това напуснал автомобила и побягнал. До момента се укрива.

От проведеното разследване е изяснено, че зад волана е бил 43-годишен мъж, криминално проявен и многократно осъждан, със 16 съдебни регистрации за различни престъпления.

При претърсването в автомобила му са намерени медни проводници и инструменти за взломяване и рязане. Образувано е досъдебно производство. Мъжът е обявен е за общодържавно издирване.