Софийската районна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу мъж за изнасилване и блудство на 14-годишно момиче.

Пострадалата живее в столичния жк "Младост", заедно с майка си и баба си, съобщиха от Темида.

Родителите на тийнейджърката били разделени от осем години, като след раздялата им, майка й започнала връзка с обвиняемия.
Момичето познавало насилника от детските си години, тъй като той бил близък приятел на баща й.

На 25 юли, около 08:00 часа сутринта, мъжът попитал непълнолетната дали иска да отиде с него до жилището му, което е близо до дома на майката на детето, за да вземе оттам мобилен телефон, който по-късно да заложи за пари в заложна къща.

Момичето се съгласило и двамата се насочили към адреса на обвиняемия. В апартамента на мъжа той попитал тийнейджърката дали "иска да й достави удоволствие", в резултат на което тя се притеснила, казала му, че "иска да си ходи" и тръгнала към вратата.

Мъжът обаче я настигнал, хванал я с две ръце и я бутнал на леглото, след което легнал до нея и упражнил сила. Изнасилил детето и й казал, че "може да си тръгва", изрично подчертал и я заплашил, че трябва да не казва на никого за случилото се.

Същият ден, около 11 по обед, момичето се обадило на баща си, на който разказала за гнусните изпълнения на приятеля му. Той от своя страна се обадил и подал сигнал за зверството над дъщеря му в столичното 7-мо РУ.

По случая веднага е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура.

Разследването е приключено, като вчера е внесен обвинителен акт срещу насилника - за изнасилване на лице, ненавършило 18-годишна възраст, както и за блудство.

Обвиненият 33-годишен мъж е неосъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Софийския районен съд.