Криминално проявен и осъждан пловдивчанин се озова в полицейския арест за поредно посегателство. Около 18.30 ч. вчера, при обход по ул. „Ландос“, униформени от Шесто РУ заловили 30-годишния познайник в момент на демонтиране на външен модул на климатик от чужд адрес. Мъжът е отведен за срок до 24 часа в районното управление, образувано е бързо производство.

Междувременно 41-годишен жител на Първомай бе задържан в полицията по подозрение за грабеж. Сигналът е получен в полицията минути преди полунощ снощи от 19-годишно момче. Пред служителите то разказало, че с негов 17-годишен приятел били на адреса на мъжа, за да играят заедно на карти с парични залози.

След като започнал да губи обаче, домакинът се афектирал. Ударил с ръка единия от младежите, а после насочил срещу двамата два ножа, взел всичките пари на масата и ги изгонил. При ареста на извършителя е иззета отнетата сума в размер на 250 лева, както и използваните за заплахата ножове. По случая е образувано бързо производство, а работата по документирането му продължава разследващ полицай от РУ-Първомай.