Хванатият с кокаин кмет на Калояново иска нов процес, болест го спря за делото

След присъдата Георгиев заяви, че е жертва на манипулация

Община Калояново, Пловдив 08.02.2021 12:00 7990 2
Хванатият с кокаин кмет на Калояново иска нов процес, болест го спря за делото

Кметът на Калояново Георги Георгиев, който получи условна присъда за шофиране под влияние на кокаин, заведе искане до Апелативен съд за възобновяване на делото срещу него.

Припомняме, че Георгиев сам подписа  споразумението с Районен съд и получи 8 месеца "лишаване от свобода" и 400 лв. глоба. Наказанието бе отложено с тригодишен изпитателен срок.

След присъдата Георгиев заяви, че е жертва на манипулация и проверката е била целенасочена срещу него. Всичко било постановка, добре режисирана от опоненти.

Кметът на Калояново: Беше ми заложен капан, не взимам наркотици

Днес Георги Георгиев трябваше да застане пред магистратите от Апелативен съд. По време на заседанието обаче, кметът на Калояново не се яви в залата с мотива, че е  болен. Адвокат Георги Сидеров единствено депозира болничен лист, но бе категоричен, че няма пълномощно от Георгиеви и не може да участва в заседанието. От представените документи става ясно, че кметът им проблеми със стомаха и ще се лекува у дома до 11 февруари.

Така Апелативен съд отложи заседанието с 10 дни.

Арестът на кмета на Калояново стана на 10 ноември, около 15:00 часа. Полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобила на кмета на населеното място. На водача е бил извършен тест за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителна проба за употреба на кокаин.

Заловиха кмета на Калояново да шофира нашмъркан с кокаинПреди две години Георгиев остана без книжка ,следкатосе заби в маршрутка

 

 

Изпрати новина