Хванаха в Турция убиеца от Вълнари, избягал със самолет

Юзджан Латиф е намерен в град Чорлу, Турция ни го върна

Ямбол 19.07.2019 20:45 4262 0
Хванаха в Турция убиеца от Вълнари,  избягал със самолет

В сряда убиецът на 34-годишния Рейхан Джевдет, който бе намерен обгорен в гората край село Вълнари, е екстрадиран и предаден на българските власти, съобщиха на специален брифинг окръжният прокурор Маргарита Георгиева и директорът на полицията в Шумен Ялчън Расин.

Срещу 21-годишния Юзджан Лятиф задочно бе повдигнато обвинение за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

 Разследването на престъплението започва от заявка за издирване на млад мъж от селото. След четири дни търсене в землището на Вълнари в гората е намерено обгорялото тяло. 

ДНК експертиза доказва, че това е трупът на издирвания мъж. Последвали разпити и преглед на видеокадри от камери в селото. Така е установен убиецът, който междувременно избягал в Турция при роднини.

Според основната версия, Рейхан е станал жертва заради спор за жена. Убитият има втора съпруга и дете от нея, с които живеели в Шумен. Той пребивавал в селото без семейството си. С баща му държали местния магазин, но от известно време Рейхан печелел пари и от задгранични превози на хора със собствен автомобил.

След като разследващите се убедили, че убиецът е Юзджан, била задействана била процедура по издирването му чрез Интерпол с червена бюлетина. Установено било, че на 20 септември с полет от Варна Юзджан пристигнал в Истанбул. За залавянето на убиеца помогнал офицер за свръзка в турското посолство.

На 30 март тази година процедурата по екстрадиране е задействана. Турската полиция установила, че е в град Чорлу. Той е заловен и предаден на българските власти, за да бъде съден. Пред българската прокуратура Лятиф признал за убийството.

"От четвъртък мъжът е на територията на Шумен. В момента тече производство по искането на Окръжна прокуратура за мярка „задържане под стража“. Събраните материали до този момент са в 5 тома. Близо 80% от доказателствата са събрани по това дело. Убийството е станало чрез удари в гръб и встрани с метален предмет“, заяви прокурор Маргарита Георгиева,

Шуменският окръжен съд потвърди искането на прокуратурата Юзджан Лятиф да остане постоянно в ареста.

СНИМКА "24 часа"

Изпрати новина